about us

Kako da smršate na brz način je večito pitanje koje vas sve muči? Ukoliko imate problem sa kilogramima i ne znate kako da smršate, korisno je pogledati dobre savete od ljudi koji su u tome uspeli. Neke od najboljih primera kako to da uradite možete pronaći na blogu koji piše personalni trener.

 

Kako da smršate?

Postoji više načina kako da smršate i doterate svoju liniju do savršenstva. Kardio boks ili udranje džaka česta je fizička aktivnost kod rekreativaca. Mnogim  teretanama nedostaju finansijska sredstva da bi kupili savremene sprave za mršavljenje, pa je potrebno osmisliti jeftina rešenja koja daju rezultate. Džak za boks odličan je način kako da potrošite kalorije, a ne zahteva previše ulaganja.

Polovne gume se često mogu kupiti besplatno, kada se spoje zajedno mogu se okačiti bilo gde u teretani. Ispod možete videti primer mladog borca amatera koji udara u džak sa rukavicama. Kao što ćete videti, ovo je odlično rešenje za teretane koje nemaju previše sredstava. Gume se takođe mogu  spojiti zajedno na jedinstvene načine kako bi se napravilo veće opterećenje za vežbača.

Ukratko ukoliko tražite jefino džak za udaranje, ili želite da vežbate sa gumama za razvlačenje, ovde ih možete kupiti po znatno nižim cenama.

Udaranje džaka za boks

Kako da smršate

Jedan od načina kako da smršate je udaranje džaka ili kardio boks. Prilikom udaranja džaka potrebno je voditi računa o tehnici udarca da ne bih povredili šaku ili rame prilikom udaranja. Najbolje da angažujete nekog od trenera kako bi vas naučio pravilnom udaranju.

 

Battle rope kanap za trening

Još jedan način da smršate je Battle rope kanap za trening koji postaje sve popularniji u fitness i crossfit treninzima. Bez obzira da li ste profesionalac ili rekreativac trening sa teškim konopcem će vam pružiti nov i efikasan način aktivacije svih mišićnih grupa. Prilikom treninga sa teškim konopcem biće vam najaktivniji gornji deo tela (ramena i ruke) ali ćete aktivirati i leđne mišiće, trbušne mišiće kao i noge. Na taj način u isto vreme radite trening celog tela. 

Odličan je i za kardio trening i mršavljenje zbog svoje dinamičnosti. Pruža vam sličan kardio efekat kao i kod trčanja, ali bez stresa na zglobove nogu. Troši veliki broj kalorija i pored toga što zateže skoro sve mišićne grupe sa battle rope konopcem možete smanjiti i vašu telesnu masu, nabaciti kondiciju i sl. Odličan je i za borilačke sportove zbog akcenta na jačanju mišića ruku i ramena.

Trening sa teškim konopcem razvija snagu, brzinu i eksplozivnost. Zbog svega toga našao je široku primenu kod različitih vrsta profesionalnih sportista. Osnovni način treninga sa ovim kanapom je da u određenim vremenskim intervalima pravite snažnim pokretima ruku talase sa konopcem. Osim standardnih talasa sa kanapom možete izvoditi i spirale, bočne pokrete i sl. Broj vežbi je ogroman i praktično neograničen. Potrebna je samo volja i mašta i možete smisliti veliki broj vežbi i prilagoditi ih svojim potrebama.

 

Trčanje napolju ili na traci

trčanje napolju

 Trčanje napolju ili na traci je odličan vid fizičke aktivnosti ukoliko želite da smršate. Kada trčite napolju manje se znojite zbog strujanja vazduha i ne udišete tuđa isparenja kao u teretani. Takođe, sagorevate mnogo više kalorija jer trčanjem napolju angažujete veći broj mišića. Ako trčite pored reke ili u jesen ili zimu, često morate da se borite sa vetrom, što iziskuje još više energije pa samim tim i trošenje više kalorija.

Kada trčite napolju jačate i tetive zbog promene pravca. Trčanjem napolju često morate da preskočite neravninu ili skrenete u neku stranu. Kretanjem kroz prostor i blagim promenama pravca jačate tetive na zglobovima, dok na traci idete samo pravo i nemate mogućnost promene pravca. Trčanjem napolju, takođe, pratite svoj tempo i trčite onako kako vam odgovara, dok vam traka diktira tempo pa ne možete da osetite da li bi vam u nekim trenucima više prijalo da trčite brže.

Napiši svoj komentar

Nema proizvoda u korpi.