290 рсд

Smrznuta kajsija bez koštica može se čuvati u zamrzivaču 4 do 6 meseci. Liofilizirane kajsije mogu  izdržati i čitavu godinu ukoliko se adekvatno čuvaju u zamrzivaču. Potrebno je da ih čuvate u hermetički zatvorenim kontejnerima bezbednim za zamrzavanje ili Ziploc kesama. Ove kesu su zaštićene od vazduha ili opekotina u zamrzivaču.

Kategorija:

Dostupno na upit.

Opis

Smrznuta kajsija bez koštica može se čuvati u zamrzivaču 4 do 6 meseci. Liofilizirane kajsije mogu  izdržati i čitavu godinu ukoliko se adekvatno čuvaju u zamrzivaču. Potrebno je da ih čuvate u hermetički zatvorenim kontejnerima bezbednim za zamrzavanje ili Ziploc kesama. Ove kesu su zaštićene od vazduha ili opekotina u zamrzivaču. Ako  želite da maksimalno iskoristite neke ukusne kajsije, evo načina kako to da uradite.

Kako zamrznuti kajsije?

Operite i očistite ih od koštica, tako što ćete ih otvoriti i izdubiti. Kajsije dobro operite i osušite.

smrznuta kajsija bez koštica

Polaganje: Rasporedite kajsije na pleh obložen papirom za pečenje. Možete koristiti i pleh za mafine da odvojite male porcije. Pazite da kajsije nisu zgrudvane i zbijene već dasu ravnomerno raspoređene.

Brzo zamrzavanje: Ostavite poslužavnik sa kajsijama u zamrzivaču nekoliko sati i ostavite da se čvrsto zamrznu.

Pakujte i zatvorite: Prebacite smrznute kajsije u kesu sa ziplokom i zatvorite ih nakon što ste istisnuli sav višak vazduha u vrećici.

Označite pakovanje pre zamrzavanja: Dodajte etiketu na kesu sa datumom do određenog datuma, i spremni ste da zamrznete kajsije dok vam ne zatrebaju.

Smrznuta kajsija bez koštica u šećernom sirupu ili soku

Potrebno vam je: smrznuta kajsija bez koštica, ključala voda, sok od limuna, voćni sok ili šećerna voda, ziploc kesa.

Zamrzavanje kajsija u šećernom sirupu je odličan način da se kajsije čuvaju mnogo duže u zamrzivaču i savršeno je za džemove i slatke poslastice.

Smrznuta kajsija bez koštica – Očistite kajsije i blanširajte ih

Nakon što ste dobro oprali kajsije staviteih u lonac sa ključalom vodom i blanširajte 20 do 30 sekundi. Zatim ih stavite u ledeno kupatilo da biste zaustavili dalje kuvanje.

Koliko dugo se može čuvati smrznuta kajsija bez koštica?

Kajsije možete zamrznuti na 4 do 6 meseci. Ako možete da ih zamrznete duže i da u zamrzivaču izdržite čitavu godinu, najbolje je da ih koristite u roku od 6 meseci da biste maksimalno iskoristili njegov kvalitet i ukus. Suve kajsije mogu da izdrže 6 do 12 meseci u zamrzivaču bez mnogo promena u njihovom ukusu ili teksturi. Moglo bi da traje duže, ali je najbolje da se potroši pre nego kasnije. Ključ za dugotrajno zamrzavanje kajsije je da se veruje da je dobro pokrivena od izlaganja vazduhu ili opekotina u zamrzivaču.

Ako ste zabrinuli da će se voće smeđe dok stoji u zamrzivaču, možete ga tretirati limunovim sokom ili Fruit-Fresh, i trebalo bi da ostane kao novo.

Kako se čuva smrzneta kajsija bez koštica?

Smrznute kajsije možete čuvati u bilo kojoj hermetički zatvorenoj posudi bezbednoj za zamrzavanje ili Ziploc kesi. Ključno je zaštititi kajsije od izlaganja vazduhu. Ako ste pod pritiskom za prostor u zamrzivaču, Ziploc kese su bolja alternativa kontejnerima sigurnim za zamrzavanje. Kontejneri će biti glomazni i omogućavaće vam da skladištite samo male porcije bez zauzimanja celog prostora u zamrzivaču. Ziploc kese, sa druge strane, mogu kompaktno da skladište čak i velike serije.

Kako odmrznuti smrznute kajsije?

Ako ste u žurbi, porciju koja vam je potrebna možete uroniti u posudu sa hladnom vodom i ostaviti da se odmrzne sat-dva. Kajsije možete da odmrznete u mikrotalasnoj pećnici, ali imate na umu da kajsije mogu postati kašaste i da ih treba odmah konzumirati. U receptima kao što su smutiji i sokovi, možete jednostavno dodati kajsije direktno iz zatvarača bez prethodnog povezivanja.

Možete li ponovo zamrznuti kajsije?

Ako možete sigurno ponovo zamrznuti kajsije (ako su se pola odmrznule u frižideru), najbolje je da to ne činite. Kajsije mogu postati kašaste i mokre nakon višekratnog zamrzavanja i odmrzavanja. Dakle, najbolje ih je iskoristiti u jednom potezu.

Ako želite da izbegnete ponovno zamrzavanje ili bacanje kajsije kada se odmrznu, možete ih prethodno podeliti na male količine koje je lako upravljati i koje možete pojesti u jednom potezu Ili možete brzo zamrznuti kajsije i izvući pravu količinu i dobro zatvoriti ostatak.

Da li se kajsije dobro zamrzavaju?

Da, kajsije se dobro zamrzavaju i odličan su način da se produži rok trajanja. Ako se uradi kako treba, ovo letnje voće može trajati tokom cele godine. Zamrzava se bolje i duže ako zamrzavate sušenu verziju. Ključ za dobro zamrzavanje kajsije je da se uverite da ne preskočite korake da prvo očistite ocenjivanje i brzo ih zamrznete pre dugotrajnog skladištenja.

Možete li da zamrznete kajsije sa korom na njima?

Da, možete zamrznuti kajsije sa korom. Možete pratiti bilo koje od gore navedenih metoda i zamrznuti ih na duži rok. Ali ako planirate da ih jedete bez kore nakon što ih odmrznete, najbolje bi bilo da uklonite tu pripremu pre nego što ih zamrznete.

Mogu li se zamrznuti kajsije cele?

Ne, najbolje je da se kajsije ne zamrzavaju cele, a da se prethodno ne uklone semenke. Ne samo da je teže raditi kada se zamrznu, već i kajsije bolje prolaze u zamrzivaču ako su prethodno isečene ili prepolovljene.

Možete li da zamrznete kajsije za pravljenje džemova?

Da, možete zamrznuti kajsije da napravite svoj ili bilo koji drugi recept po izboru. Možete pratiti bilo koje od gore navedenih metoda i zamrznuti ih. U tu svrhu ih je najbolje zamrznuti u šećernom sirupu ili soku. Kada budete spremni da napravite džem, odredite kajsije i možete krenuti. Nadam se da vam je ovaj članak pomogao da zamrznete i čuvate kajsije na duži rok. Ako imate bilo kakvih nedoumica  za smrznuto voće i povrće ili biste želeli da podelite neke svoje savete i trikove, bilo bi lepo čuti od vas.

 

Dodatne informacije

Težina 10 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Smrznuta kajsija bez koštica“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *