580 рсд

Acai Berry u pakovanju od 5kg

Bobice Acai Berry sadrže veliku količinu belančevina. što nije svojstveno voću, stoga ima veliku primenu u fitnesu.Acai ima veliku količinu biljnih sterola, koji deluju kao vazodilatatori, opuštaju krvne sudove i smanjuju krvi pritisak. Uopšteno poboljšavaju cirkulaciju kiseonika u krvi. Sadrži i vlakna koja sa antioksidansima i proteinima iz bobice, pomažu smanjenju telesne težine. Sastav masnih kiselina ove biljke, veoma je sličan sastavu maslinovog ulja. Koristi se u zdravstvene svrhe već dugi niz godina. Acai Berry je bogat vitaminima A, B, C i D, zatim gvožđem, kalijumom, kalcijumom, natrijumom i bakrom.

Kategorija:

Dostupno na upit.

Opis

 Acai Berry raste uglavnom u močvarnim i predelima prekrivenim vodom. Najčešće se nalazi u Južnoj i Srednjoj Americi u Brazilu i Peruu. Raste u izuzetno velikim grozdovima u kojima bude i po 900 plodova. Plod je crno-ljubičasta bobica, okrugla, male veličine do 25 milimetara, a izgled ploda je sličan grožđu. Ova biljka se prvenstveno uzgajala zbog jestivih plodova.

acai barry

Biljka Acai  Berry je veoma korisna i lekovita biljka

Koristi se u zdravstvene svrhe već dugi niz godina. Acai Berry je bogat vitaminima A, B, C i D, zatim gvožđem, kalijumom, kalcijumom, natrijumom i bakrom.

Bobice Acai Berry sadrže veliku količinu belančevina. što nije svojstveno voću, stoga ima veliku primenu u fitnesu.Acai ima veliku količinu biljnih sterola, koji deluju kao vazodilatatori, opuštaju krvne sudove i smanjuju krvi pritisak. Uopšteno poboljšavaju cirkulaciju kiseonika u krvi. Sadrži i vlakna koja sa antioksidansima i proteinima iz bobice, pomažu smanjenju telesne težine. Sastav masnih kiselina ove biljke, veoma je sličan sastavu maslinovog ulja.

Acai Berry pomaže u očuvanju zdravlja, naročito sistema za varenje i kardiovaskularnog sistema. Biljni steroli iz ove biljke, sprečavaju formiranje krvnih ugrušaka koji mogu dovesti do srčanih napada i moždanog udara, a uopšteno poboljšavaju oksigenaciju i cirkulaciju krvi. Bobice ove lekovite biljke sadrže antocijan, koji su jedna vrsta biljnih antioksidanata. Antocijani utiču na smanjenje holesterola u krvi i isteruje gasove nekih štetnih LDL holesterola, koji se nalaze na zidovima arterija. Na ovaj način se smanjuje rizik od ateroskleroze, srčanog kao i moždanog udara.

acai berry

Acai osim što stimuliše gubitak težine, može pomoći u održavanju zdrave težine, smanjenjem negativnog uticaja visokih masnih dijeta. Visok sadržaj vlakana od bobica, može smanjiti apetiti i zaustaviti bolove od gladi, povezanih sa prejedanjem i debljanjem. Možda i najefikasniji medicinski efekat ovih bobica je njegova sposobnost da može usporiti starenje organizma. Acai podiže nivo energije, jača libido, štiti od raka, čisti i podmlađuje organizam i jača imunološki sistem.

Obzirom da je nedostatak cirkulacije krvi, jedan od glavnih manjkavosti kod seksualne disfunkcije, Acai bobice se najčešće primenjuju, kao alternativni lek za pomoć kod pacijenata sa ovim zdravstvenim problemom. Redovna primena tačnije konzumiranje Acai soka ili Acai ulja, može smanjiti efekte štetne uticaje slobodnih radikala. Konkretno čuva zdravlje zuba, sprečava gubitak kose, nastajanje bora, katarakte i usporava makularnu degeneraciju. Sprečava nastajanje upala i celularnih oksidativnih oštećenja. Acai Berry se najčešće na tržištu može pronaći u vidu kapsula, praha, čaja, ulja i soka. Kod nas ga možete kupiti u prirodnom obliku sa ukusom guarane.

Dodatne informacije

Težina 0.2 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Acai Berry“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *