Original price was: 622 рсд.Current price is: 354 рсд.

Pečena paprika semena loža bilo da je crvena ili žuta boja paprika je zapravo zbir pigmenta – antioksidanata. Osim što nas čuvaju od starosti, one još sadrže kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i gvožđe. Upravo zbog toga njihova redovna konzumacija je obavezna.

Pečena paprika semena loža 354 dinara po kilogramu. Najmanja količina za isporuku je 10 kg.

Pečena paprika filet 390 dinara po kilogramu i Pečena paprika cepkani filet 336 dinara po kg.

Valuta plaćanja 30 dana.

Opis

Pečena paprika semena loža bilo da je crvena ili žuta boja paprika je zapravo zbir pigmenta – antioksidanata. Osim što nas čuvaju od starosti, one još sadrže kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i gvožđe. Upravo zbog toga njihova redovna konzumacija je obavezna.

Smrznuta pečena paprika semena loža

U principu, zdrave i sušene paprike se čuvaju u frižideru do jedne nedelje. Ako ih zavijete u prazan, čist papir i ako ih poređate u dva reda u gajbice, one mogu do dva meseca da stoje u podrumu, na temperaturi 6-70C.

Međutim, najsigurniji način čuvanja i očuvanja hranljivih materija u paprikama jeste zamrzivanje u zamrzivaču kao smrznuto voće i povrće. Ono je pogodno kako kod slatke, tako i kod ljute paprike. Postoji nekoliko metoda.

Pečena paprika semena loža

Paprike se iseku na trakice i zamrznu se na poslužavnku otprilike 30 minuta u zamrzivaču. Stave se u kese i dobro se pritisnu. Mogu da se čuvaju i u dobro zatvorenom kredencu do 6 meseci. Tako zamrznute se direktno stavljaju u ključalo jelo. Celo povrće se opere. Seme se izvadi, odseku se vrhovi i zamrzavaju se prethodno još 30 minuta na poslužavniku. Upakuju se i ostave se do 6 meseci u zamrzivaču.

Biraju se dobro uzrele, mesnate paprike. Očiste se od drški i semenki i seku se po želji – Blanširaju se 2-3 minute, u zavisnosti od veličine. To se radi kako bi se sačuvala boja, ukus i vitamini proizvoda. Za taj cilj potrebna je duboka cediljka ili metalna korpica i posuda sa 7-8 l ključale vode. Paprike se stavljaju u cediljku – ne više od 0, 5 kg odjednom i potapaju se u ključalu vodu, dok se u potpunosti ne prekriju.

Voda treba ponovno da vri oko 1 minut i da nastavi da vri za vreme celog procesa blanširanja. Vreme je od izuzetnog značaja. Kada završite, izvadite povrće, potopite ga u hladnu vodu i ocedite.

Paprike mogu da se zamrznu i pečene. Ispeku se, ogule se i stavljaju se u najlon kesice. Jedini uslov prilikom zamrzavanja jeste način na koji ih ređamo. Treba gusto da se naređaju kako bi zauzele manje prostora, s obzirom da uglovi kesice štrče. Čuvanje paprika na način zamrzavanja u domaćim uslovima osetno smanjuje vitamine, ali termička obrada ne sprečava očuvanje boje i materija koje su moćni antioksidanti.

Dodatne informacije

Težina 10 kg

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Pečena paprika semena loža“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *