Kondiciona priprema sportista podrazumeva dostizanje visokih bazičnih karakteristika u određenom sportu. Pravilnom primenom i programiranjem treninga dolazi do porasta aerobnih i anaerobnih sposobnosti, razvoja snage mišića sa ili bez povećanja mase mišića. 

kondiciona priprema kako izgleda trening

 

Uspostavljanjem dovoljnog nivoa bazične fizičke pripremljenosti  gde se primenjuju specifična trenažna sredstva unapređuje se fizička kondicija sportiste.

Vrši se procena funkcionalne i motoričke sposobnosti, određuju morfološke osobine sportiste i na osnovu dobijenih rezultata testiranja, kao i na osnovu strukturalne, funkcionalne i anatomske anlize takmičarske aktivnosti definiše se problem i postavlja cilj trenažnog procesa.

Tako se intenzitet, trajanje i frekvencija aerobnog ili anaerobnog tipa aktivnosti kreiraju na osnovu nivoa ispoljavanja tih karakteristika tokom vežbanja.

 

Kondiciona priprema zašto se preporučuje

Kondicionom pripremom dolazi do porasta aerobnih i anaerobnih sposobnosti, razvoja snage mišića sa ili bez povećanja mase mišića, kao i do unapređenja fleksibilnosti.

Primenom metode sportisti dostižu visok nivo bazičnih fizičkih kvaliteta. Nakon uspostavljanja dovoljnog nivoa bazične fizičke pripremljenosti primenjuju se specifična trenažna sredstva koja znatno unapređuju sportski nastup u datom sportu.

Nakon toga procenjuju  se funkcionalne i motoričke sposobnosti, kao i morfološke osobine sportiste. Na osnovu dobijenih rezultata testiranja, kao i na osnovu strukturalne, funkcionalne i anatomske anlize takmičarske aktivnosti definiše se problem i postavlja cilj trenažnog procesa.

 

Kondiciona priprema razvoj sposobnosti

Nakon toga kreira se aerobni ili anaerobni tip aktivnosti. Trening sa opterećenjem se dizajnira na osnovu motornih obrazaca, opterećenja i trajanja aktivnosti koje se ostvaruju tokom sportskog nastupa. Vežbe istezanja se dizajniraju u odnosu na grupe mišića koje se najviše angažuju u datom sportu.

Tako se razvija dinamička fleksibilnost u više ravni pokreta. Testiranja se, takođe, sprovode u toku i na kraju trenažnog procesa u svrhu kontrole i prezentiranja rezultata rada korisnicima usluga.

 Usled primene specifičnih vežbi razvijaju i specifični obrasci kretanja datog sporta, pa čak i zahtevi za specifične pozicije u timu. Dodatno se unapređuje brzina, agilnost, koordinacija, izdržljivost, snaga, fleksibilnost.

Za postizanje vrhunskih rezultata potrebno je biti i mentalno i telesno izuzetno jak. Telesna i mentalna snaga moraju biti međusobno usklađene.

kondiciona priprema prednosti

Kondicionom pripremom personalni trener značajno unapređuje brzinu, agilnost, koordinaciju, izdržljivost, snagu, fleksibilnost kod sportiste.

 Za postizanje vrhunskih rezultata potrebno je biti i mentalno i telesno izuzetno jak.

POČNIMO SA RADOM
ZAJEDNO

Slobodno nam se obratite. Javićemo vam se u toku dana ili nas pozovite sada.

Nema proizvoda u korpi.